Folksam lanserar Köra Säkert, betala som du kör

Idag lanseras Köra Säkert, den första uppkopplade försäkringen från Folksam som vänder sig till alla kunder som har en bilförsäkring. Köra Säkert är en tjänst som hjälper bilföraren att hålla hastighetsgränsen och därigenom spara miljö, liv och dessutom sänka bilförsäkringspremien dvs. kunden betalar som den kör. Det roliga med denna försäkringslösning är att den kommer direkt från ett av våra forskningsprojekt (Grönt ljus) som visade att det gick att stimulera bilförare till en säkrare och miljövänligare körstil om de belönades med lägre försäkringspremie.

Precis som då kommer kunden som har tjänsten Köra Säkert få återkoppling i bilen gällande hastigheten. En indikator som placeras på instrumentbrädan i bilen kommer lysa grönt, gult eller rött beroende på vilken hastighet du kör. En säker körstil med grönt ljus dvs om man kör inom hastighetsgränsen kommer belönas med upp till 20 procent rabatt på bilförsäkringspremien.