Tjocka vinterkläder i bilen-livsfarligt?

Krocktest

Vinter med köldgrader får oss att pälsa på oss tjockare kläder. Våra barn har tjocka jackor och overaller. Men hur stort är problemet med att sitta med tjocka kläder under bilturen? Ja, inte så farligt som det amerikanska krocktestet  2015 kraftigt överdrev genom att förutom vinterkläderna, bl.a felmontera bältet utöver axlarna med löst spänt bälte. Folksams tester med framåtvänt barn (i testet en 6-åring)i början av 2016, gjordes med tjocka vinterkläder och visade på en ökning av kraften mot bröstkorg, huvud och nacke. Tillräckligt stor ökning för att ett framåtvänt barn bör dra bältet under ytterkläderna, men inte alls med samma konsekvenser som det amerikanska testet visade. Artikeln i Femina ger en felaktig vinkling när man bara hänvisar till de amerkanska testet från 2015. När Folksam tillsammans med TV4 gjorde dessa testerna visades bara inverkan av tjocka kläder, inte någon ytterligare felanvändning.