Folksams nya test av bilbarnstolar

Vi har testat 17 bilbarnstolar för barn i åldern nio månader till fyra år. När föräldrar köper denna typ av bilbarnstol har barnet just lärt sig att sitta och då är det svårt att fokus på att stolen även ska fungera när barnet är fyra år. Vi har därför gjort detta test för att hjälpa våra kunder att göra ett bra val vid köp av bilbarnstol.

Alla bilbarnstolar som ingår i testet är godkända enligt de europeiska lagkraven men lagkraven belyser endast en liten andel av möjliga olyckssituationer som kan orsaka skador på barn. Exempelvis speglar lagkraven inte den absolut viktigaste egenskapen som kännetecknar en säker bilbarnstol – hur länge kan ett barn sitta bakåtvänt i stolen. Här utgör Folksams test ett viktigt komplement.

Bäst i test är BeSafe iZi Plus och följande sju lyfter vi som Bra val; Axkid Rekid, Axkid Minikid, BeSafe iZi Kid i-Size, BeSafe iZi Modular RF i-Size, Britax Römer Hi-Way II, Maxi-Cosi Mobil XP och Maxi-Cosi Perl XP.

Länk till inslaget i TV4 Nyhetsmorgon där jag intervjuas kring testet

22949736374_2e43a616ef_m