Sportlov med maxlastad bil

Det är under dessa veckor som bilen fylls med passagerare och skrymmande skidutrustning med fjällen som slutdestination. Dags också för sedvanliga råd inför en resa som sätter bilen egenskaper och förarens omdöme på prov. Kanske måste takboxen fram för första gången för året. Våra tester visar att bilens egenskaper förändras när det lastas maximalt. Lasten gör att bilen blir mer ovillig att byta kurs, får längre bromssträcka och att en sladd blir svårare att häva. Så ta del av våra tips hur du kan packa smartare och tänk på att din bil kanske är 500kg tyngre än normalt.

Men det är inte bara på vägen till fjällen man ska känna sig trygg. Folksam vill att du har en säker skidhjälm också. Så när skidutrustningen inventeras innan resan, kolla att det bara läggs säkra hjälmar i takboxen.