Självparkerande bilar snart här

I framtiden kommer en Volvo-bil kunna väja för älgar och räcken. Bilen styr undan helt av sig själv! I början av sommaren fick jag möjligheten att testa Volvos framtida säkerhetssystem. Riktigt imponerande! Totalt visade Volvo upp sex nya system: Animal Detection, Pedestrian Detection in Darkness, Adaptive Cruise Control with Steer Assist, Autonomus Parking, Road Edge and Barrier Detection with Steer Assist och Car 2 Car Communication. Häftigt att de vågar vara så proaktiva och visa upp dessa system. De flesta känner till Google-bilen som kör av sig själv men att se en Volvo-bil på ett flygfält utanför Göteborg köra och parkera av sig själv  genom att jag tryckte på en app i telefonen var imponerande. Självklart kommer det att dröja innan vi får se detta system i en Volvo ute på våra gator men faktum är att de flesta av de systemen som Volvo visade kommer att finnas i nya Volvo XC90 i slutet av 2014. Mäktigt!

/Helena Stigson