Quadro 4d = MC + (4 x hjul) = sant!

Förra veckan var det MC-mässa i Stockholm vilket alltid är ett bra tillfälle för att träffa andra motorcyklister och kolla in de senaste nyheterna. Bland annat fick man veta att en motorcykel med 4 hjul kommer snart. ”So what?” kan man tycka, det finns ju massor med fyrhjuliga mc redan, men grejen är att den här lutar som en vanlig motorcykel. Titta på videon!

Den heter Quadro 4d och har designats av samma team som utvecklade Piaggio MP3:an. Jag har provkört olika varianter av trehjuliga motorcyklar och de känns inte alls tröga, man märker knappast att man har ett extra framhjul. Kanske vi ska börja lämna bilen hemma om ett par år och ta en 4d istället? Det återstår att se, men under tiden är det jättekul att konstatera att tillverkarna kommer på nya lösningar och försöker tänka utanför lådan. Det behövs!

/Matteo