Folksams nybilslista 2013

Säkert&Hållbart

Valet av ny bil har stor betydelse för hur sveriges bilflotta kommer att se ut i framtiden. Folksam presenterar idag en nybilslista som vaskar fram de allra säkraste och snålaste bilarna på marknaden. En lista där bara en av tio klarar kraven för att komma med. Ett smart beslut nu, är därför något som gör nytta även imorgon.

Vi ställer tuffa förbruknings och säkerhetskrav. Säkerhetskraven är något strängare än fem stjärnor. Förbrukningskraven följer ett viktsamband på samma sätt som miljöbilsdefinitionen men inte lika hård. Ett viktigt undantag är att vi släpper igenom alla modeller under 105g CO2, oavsett vad de väger. De är vårt sätt att premiera de småbilar som faktiskt drar lite bränsle, men som skulle åka ut om man strikt följde vikt/förbrukningssambandet.

Har du förmånen att få välja bil idag, försök då dessutom att välja en med autobroms som standard. Dom är än så länge få men här är dom.