“Glöm Kina, Indien och Internet – den ekonomiska tillväxten styrs av kvinnor”

Sitter på tåget tillbaks till Stockholm efter att ha tillbringat dagen på en workshop i Göteborg. Dagens tema var kvinnliga användare av transportsystemet. Generellt har kvinnor en högre risk att skadas i trafiken – exempelvis visar studier att kvinnor löper tre gånger så hög risk att drabbas av en whiplashskada. Detta beror inte bara på att kvinnor har en klenare anatomi utan också att bilar är utvecklade för att skydda en medelman. På workshopen föreläste de kvinnor som var med och tog fram Volvos konceptbil som var riktad till kvinnor. Gillade ett av deras citat: ”Glöm Kina, Indien och Internet – den ekonomiska tillväxten styrs av kvinnor” Hela 80% av köpbesluten i västvärlden görs av kvinnor så om du möter kvinnors förväntningar så överträffar du männens.workshop