Nya tuffare mål?

Hello world!

Jag tänkte börja min bloggkarriär på Folksam genom att lyfta upp en kul grej som vi var med på igår. På Trafikverkets årliga resultatkonferens presenterades en ny analys som visar att antalet omkomna i trafiken i Sverige faktiskt kan halveras snabbare än man tidigare har trott. Det nya tuffare målet kan vara 133 omkomna i trafiken år 2020 och även för personer som får bestående men till följd av trafikolyckor kan tidigare mål skärpas.

Man skulle kunna fråga sig: varför ska vi göra det när det redan går så bra för Sverige? Jo, för att vi kan! Även om det kommer att vara en utmaning för hela trafiksäkerhetsverksamheten så verkar det faktiskt vara möjligt.  Om vi lyckas nå detta mål så kommer vi ner på så låga siffror som man har aldrig sett i det moderna vägtransportssystemet. Och då är ”nollan” (vad gäller dödade i alla fall) inte så jätte långt bort heller…

 /Matteo Rizzi