Appen som håller föraren vaken

Det kommer allt fler appar som skall hjälpa dig som förare. Förra veckan skrev Göteborgs-Posten om en app (applikation till mobiltelefon), som skall hjälpa föraren att hålla sig pigg och alert under långa bilresor. Föraren får information om hur långt och länge han/hon kört och om det är dags för paus. Utbudet av olika appar till din mobil växer för var dag som går. Det finns appar som håller reda på om det är trafikstockningar längs din resväg och hastigheten på vägen. Även i dagens Metro skrivs det om att när Saab lanserar nästa generation av bilmodeller kommer de att var utrustade med touchskärm kopplat med ett simkort som gör det möjligt för att ladda ner appar. I Saabs nya konceptbil PhoeniX fick man ett första smakprov på hur systemet, Iqon, skall fungera.  Helt klart kommer vi se fler appar för bilen i framtiden. Det kommer dock bli en utmaning att sålla ut de applikationer som verkligen kommer att vara till förarens hjälp. Fortsättning följer.