Säkrast & snålast 2011

2011 års lista på nya bilar som klarar verkligt tuffa krav på miljö och säkerhet har nyss släppts. 1998 var första året Folksam ställde upp krav för att miljö och sökerhetsmässigt sålla bland bilarna i den svenska bilflottan. Det är intressant att följa förändringarna i listorna över tiden. Vi så tidigt att Honda bemödade sig att få ett bra fotgängarskydd. BMW:s kunnande i motorteknik visades genom att vara den första sex-cylindriga bilen som klarade våra miljökrav. Volvos enorma uppsving från att ha haft hopplöst törstiga bilar till att vara bland de snålaste. Vi märkte också vilka som tog whiplashproblematiken på allvar och vilka som vaknade sent. Chevrolet, Chrysler och Suzuki som envist dröjde med införseln av antisladdsystem men där vi i år faktiskt hittar just Suzukis minsta Swift idag som klarar alla våra krav.