Hur osäker får en bil vara?

Bilmärket Dacia:s modellpalett vänder sig till småbilsägare, stora och små familjer, terränbilsförare och hantverkare med sina modeller Sandero, Logan MCV, Duster & Logan. På Dacias hemsida kan man läsa “Dacia- det intelligenta valet”. “Generösa förhållanden mellan pris och prestanda, som har räknats fram för att ge dig all utrustnig du behöver, utan överflöd men även utan kompromisser. Vi vill ju ge dig möjlighet att ta del av Renaults sakkunskap vad gäller komfort och säkerhet”. Jag ställer mig frågande till om Renaults sakkunskap om kompromisslös säkerhet inte sträcker sig längre än att kunna erbjuda versioner av bilmodeller där bältessträckare! saknas liksom kraftbegränsare i bältet, bältespåminnare, sidogardin och antisladdsystem. Dacia erbjuder dessa självklara system som tillval för vissa versioner eller inte alls. Bilen på bilden, tänkt för den intelligente hantverkaren, saknar helt, alla de system som är uppräknade ovan.