Den osynliga cykelhjälmen

Metro - CykelhjälmUnder de senaste veckorna har företaget Hövding fått lite mediautrymme för sin uppfinning av en ”osynlig cykelhjälm”. Hjälmen är osynlig i den utsträckning att den skall bäras som en scarf runt halsen och täcker först huvudet om en olycka inträffar. Hjälmen är ännu inte godkänd men företaget räknar med lansering i höst. Vi som jobbar inom krocksäkerhet vet hur komplexa bilars säkerhetssystem är. Det är därför lätt att bli lite skeptisk till hur de skall lyckas säkerställa att den aktiveras i tid och vid olika typer av situationer men faktum är att om konceptet fungerar kan det säkert få genomslag. En av de vanligaste anledningarna till att inte använda cykelhjälm är nämligen att man inte vill förstöra frisyren.

Varför cykelhjälm? Läs gärna mitt inlägg “Kom ihåg hjälmen!”