Fler misslyckade krockprov

Volvo körde krockprov inför världspressen förra veckan för att bl a visa sitt nya bromssystem i Volvo s60. Bilen tvärbromsar om något närmar sig för fort utan att föraren agerar. Tyvärr misslyckades provet och bilen for in i en stillastående lastbil. Missen var att batteriet inte hade laddats tillräckligt samma dag innan krockprovet utfördes www.dagensps.se/artiklar/2010/05/07/07753987/index.xml . Oturligt och förhoppningsvis förstör det inte lansering av ett suveränt säkerhetssystem. 

Testet påminner om ett frontalkrockprov som vi gjorde 1996 där två Volvo s40/V40 krockar med varandra. I den ena bilen löser inte krockkudden ut och hela krockprovet måste köras om. VTI (Väg och Transport Institutet) som utförde provet hade tagit ut bilens batteri!! och därför löste heller inte kudden ut. VTI fick bekosta ett nytt test. Tack och lov hade vi inte media med vid det tillfället.