Att påverka – från 15% till 90% på 48mån!

Visst är det spännande med de nya säkerhetssystemen som introduceras. Läste i helgen i DNs motorbilaga att även Audi A8 utrustas med automatiskt bromsningssystem, se inlägget En olycksfri värld.  Som alltid introduceras nya säkerhetssystem i de exklusiva modellerna  – att A8:an kostar 910 000 innebär att vi endast kommer att ha ett fåtal av dessa på svenska vägar. Däremot innebär det att den nya tekniken om några år även kommer att finnas i de enklare bilmodellerna. Kanske känner ni till utvecklingen av antisladd i bilmodeller på den svenska marknaden!?  Med hjälp av tester och studier av verkliga olyckor lyckades bla vi på Folksam tillsammans med Vägverket visa systemets potential att minska andelen skadade och dödade. Detta fick effekt: Andelen sålda bilar med antisladd ökade från 15% till 90% på 48 månader! 

Se vad som händer i verkligheten – Vi har filmat vad som händer med och utan antisladdsystem.