Fel färdriktning, Toyota!

Vad hände med säkerheten, Toyota?

Frågan är berättigad när vi tar del av de senaste resultaten från EuroNcap. Toyotas nya modell, Urban Cruiser, får bara 3 stjärnor. Sidokrockgardinen fungerade inte som den skulle i testet och värdena i krockdockans huvud motsvarar dödliga nivåer.

Toyota, som profilerat sig som en tillverkare som tar miljö- och säkerhetsfrågorna på största allvar. På miljösidan ligger Toyota långt före konkurrenterna, när det gäller hybridtekniken, bland annat.  Och när det gäller trafiksäkerhet har Toyota presenterat flera modeller som tillhör de allra bästa på marknaden. Toyota Avensis är ju till och med den allra säkraste bilen i vår senaste rapport om Säkra och farliga bilar.

Nej, Toyota, det duger inte att gena i kurvorna när det gäller trafiksäkerhet. Trovärdigheten har fått  sig en  törn. Det är bara att hoppas att det här inte är en trend utan ett undantag.