Bilsalongen Frankfurt

Säkerhet på Bilsalongen

Säkerhet på Bilsalongen

Det märktes redan på Frankfurtmässan för fyra år sedan, miljöbilsracet har startat och har nu snarast lagt i högsta växeln. På årets bilsalong fokuseras det på olika hybridvarianter och flera ”rena” elbilar visades som väntar runt hörnet. Det har dessutom visat sig att den traditionella Otto-motorn fortfarande går att optimera mot minskad förbrukning. Men jag väntar fortfarande på att nya generationen säkerhetssystem skall dyka upp i större omfattning, säkerhetssystem som t.ex. hjälper dig att bromsa om ett hinder dyker upp. Hjälpsystem som bromsar automatiskt kommer troligen att visa sig vara effektiva i minskad skaderisk vid en olycka. Flera biltillverkare (t.ex. Mercedes, Audi, Toyota, Lexus) erbjuder dessa system som tillval för en tämligen rund summa. Några få erbjuder det som standard i vissa modeller (t.ex. Volvo XC 60 och Honda CR-V). Jag vill se ett snabbare införande av liknande system i fler bilmodeller.