Rapport från årsstämma i Precise Biometrics 2017

Var: Lund

När: 16 maj

Vad beslutades? Traditionella stämmofrågor såsom val av styrelse, ersättningspolicy, ansvarsfrihet åt styrelse med omval av Anna Almlöf, Torbjörn Clementz, Torgny Hellström, Matts Lilja, Mats Lindoff och Synnöve Trygg samt omval av Torgny Hellström som styrelsens ordförande

Vad sa vd  i sitt anförande:

Håkan Persson beskrev bolagets affärsmodell och finansiella ställning dock utan hjälp av sin digitala presentation då det under hela stämman var strömavbrott i de delar av Lund där stämman hölls.

Vad frågade Folksam:

En viktig del i hållbarhetsarbetet är att sätta upp tydliga mål och här har styrelse och ledning en stor roll när det gäller att ange riktning och fokus på relevanta hållbarhetsområden. Ett bra sätt för att säkerställa att hållbarhetsmålen prioriteras är även att koppla dem till den rörliga delen av de anställdas ersättning. Min fråga är om Precise Biometric gör detta idag gör detta idag? Om inte, hur ser ni på att kunna göra det i framtiden?

Vad svarade vd:

Vi gör det inte idag men hållbarhet är viktigt för bolaget och det är en sak vi kan titta på i framtiden.

Övriga frågor:

Flera aktieägare ställde frågor kring bolagets utveckling.

Några twitterkommentarer från Ansvarsfullt ägande @etikkatten:

Inga tweets denna gång på grund av stömbrist