Rapport från årsstämma i Kindred 2017

Det bjöds på kaffe och bulle innan stämman

Bolag: Kindred

Var: Moderna Muséet

När: 16 maj

Vad beslutades: Vanliga stämmofrågor

Vad sa vd: Henrik Tjärnström presenterade 2016 som var ett år med nytt bolagsnamn – från Unibet till Kindred – många aktiva kunder och sportevent. Han talade positivt om spelutredningen och vikten om att få till en reglering så snart som möjligt. Han berättade även om att Kindred är det enda spelbolaget som fått AAA i hållbarhetsrating från MSCI.

Vad sa ordförande: Anders Ström berättade om starten av bolaget för 20 år sedan då spelbranschen knappt fanns. Han presenterade även sig själv lite mer senare under stämman och nämnde då sitt stora hästintresse.

 

 

Vad frågade Folksam: 

En viktig del i hållbarhetsarbetet är att sätta upp tydliga mål och här har styrelse och ledning en stor roll när det gäller att ange riktning och fokus på relevanta hållbarhetsområden. Ett bra sätt är även att koppla hållbarhetsmålen till den rörliga delen av de anställdas ersättning. Är detta något som Kindred gör idag? Om inte, är det något som ni skulle kunna överväga att göra i framtiden?

Vad svarade vd: 

För oss är spelansvar den viktigaste hållbarhetsfrågan och vi tog fram en ny hållbarhetspolicy 2016. Angående länkning ser vi hållbarhet som betydligt viktigare än kopplingen till ersättning. Alla i Kindred är hållbarhetsambassadörer, det är snarare ett villkor för anställning. Helt enkelt en större fråga än bara rörlig ersättning. Det är svårt att nämna något specifikt, snarare handlar det om att få in hållbarhet i kulturen. Vi ser en stark koppling mellan affärsvärde och hållbarhetsarbete. När vi identifierat kunder i systemet “play safe” så kan vi få längre kundrelationer vilket är viktigare för oss än korta relationer med spel på en hög nivå. Lägre nivå av sunt spelande är viktigare för oss.

Övriga frågor: Aktiespararna frågade om bank-id och en aktieägare undrade om senaste tidens hackerattacker.

Tweets från årsstämman:

“Man vet att det är en liten stämma när ordf läser upp namnen på de som inte prickats av vid entrén, för att kolla om de ändå är här #kindred”

“Skulle gissa att andelen kvinnor i salen motsvarar andelen kvinnor i styrelsen; 1 av 7. #kindred”

“Nästan lite mysstämning när man får lära känna ledamöterna så här. Vid röstning visar det sig dock att det finns röster emot #kindred”

 

/Emilie Westholm