Rapport från årsstämma i Tele2

Var: Rival, Stockholm

När: måndagen den 12:e maj

Hur många närvarade: 755 aktieägare via 276 personer närvarande i lokalen

Vad beslutades: vanliga göromål

Vad sa ordförande: pratade om affärsmodellen, kunder och kundunderlag. Olycklig över att inte få licens i Norge och ber om ursäkt för detta.

Vad sa vd: vävde in några filmer i sitt nästan 30 minuter långa anförande. Gick däremellan igenom företaget och året. En hel del av det som nämndes hade direkt eller indirekt koppling till hållbarhet vilket leder till att tro att Tele2 lever som de lär.

Vad frågade Folksam: om Tele2:s i årsredovisningen integrerade hållbarhetsrapportering. Varför det steget, fördelar med detta sätt att rapportera och kan ni tänka er att låta revisorer granska även den informationen som ligger på nätet?

Vad svarade vd: har valt att rapportera om hållbarhet i den så kallade bakvagnen. Tror på trippel bottom Line i de sociala och miljömässiga fördelarna med att vara en ansvarsfull ägare. Det som de lägger upp på nätet läggs upp en gång per år och datummärks. Däremellan har de möjlighet att göra uppdateringar och lägga upp information som ska nå många samtidigt.

Övriga frågor: lettisk besökare som representerade ett bolag som Tele2 är i juridisk process med/mot ville tala. Stämmans ordförande uppmanade mannen att sätta på sig de hörlurar som garanterar översättning och informerade där om att stämman under tidigare punkt klubbat igenom att endast aktieägare fick tala på stämman. Frågor från Aktiespararna och från enskild aktieägare. Någon rasade mot att det serverades undermånligt tilltugg till kaffet.

Tweets från @etikkatten och från stämman:

@ossianekdahl: Transparanthet ett nytt spännande svensk ord på #tele2 stämma. VD är i alla fall starkt troende

@Etikkatten: “For the good of mankind. And women naturally”. Från holländska reklamfilmen #tele2

@Etikkatten: Tre av fyra nya i ledningsgruppen är kvinnor. #tele2

@Etikkatten: Har nog inte varit på en stämma i år där det talas så mycket hållbarhet som här på #tele2 idag.