Rapport från Bolidens bolagsstämma

Boliden

Var: Stockholm Waterfront

Närvarande: ca 420 st.

Vad sa ordföranden? Att han som urstockholmare tyckte att det var trevligt att efter flera stämmor ute på verksamhetsorterna nu ha en stämma i Stockholm.

 Vad sa vd? Att de när de nu var i Stockholm skulle göra en grundlig genomgång av Bolidens verksamhet. För i Stockholm kan ni det där med finansiell rapportering men kanske inte har riktigt lika bra koll på det där med gruvverksamhet.

 Vad frågade Folksam? Om hur Boliden kontrollerar att underleverantörerna sköter sig och lever upp till en bra nivå i sitt hållbarhetsarbete.

Vad svarade bolaget? Att detta är en viktigt fråga som de följer upp varje år. När underleverantörernas arbete inte är bra så tycker Boliden att det är viktigt att inte avsluta ett samarbete direkt om det är problem utan istället att vara kvar som en ansvarsfull partner och påverka processen.

 Vad beslutades? Vanliga göromål.

Övriga frågor: Aktiespararna ställde tekniska frågor och en aktieägare var inte nöjd med att stämman skulle rösta igenom en lösning som gör det möjligt för styrelseledamot att få fakturera Boliden från aktiebolag istället för att få arvodet utbetalt som lön. Bolagets och stämmans ordförande kunde inte riktigt höra hur majoriteten röstade och frågan gick till votering. Efter att ha hört med fyra aktieägare/ombud var det dock klart att det fanns en majoritet för styrelsens förslag.

Övrigt: Några tweets från Bolidens stämma. Vill ni ha fler, följ oss då på @etikkatten. Du behöver inte ha ett eget twitterkonto för att läsa eller följa oss.

Här är det så lugnt under frågestunden att vd:s svar faktiskt är längre än frågorna. #boliden. Hjälmar o overaller dock på fortfarande.

Trots det kava lugn som råder lyckas ordf klubba sönder sin klubba! Bra att #boliden främsta tillgång, de anställda, är säkert klädda

#boliden tror inte på att automatiskt lämna en dålig underleverantör. Istället vill de vara kvar, och påverka. Gillar’t!