Rapport från årsstämma i SSAB

Innan stämman bjöds det på både lunch och godis.

Innan stämman bjöds det på både lunch och godis.

Bolag: SSAB

Var: Stockholm, Clarion Skanstull

När:  12 april

Vad sa vd: Han pratade om fördelarna med höghållfast stål; lättare, mer hållbart vilket minskar bränsleförbrukning på maskiner och ökar lastutrymme. Sen pratade han även om jämställdhetsarbete och att SSAB är med i Battle of the Numbers.

Vad sa ordförande: Kritiserade regeringens politik för basindustrin. ”Nedslående att den betraktar oss som ett särintresse. Vi saknar en bocköverskridande energiöverenskommelse”, sa han.

Vad beslutades: Vanliga stämmofrågor som styrelse, ersättningar och annat.

Vad gjorde/frågade Folksam: Vi frågade om hur SSAB arbetar mot korruption och hur mutpolicyn förändrats förra året.

Vad svarade bolaget: Vd lämnade ordet till chefsjuristen som berättade att Näringslivskoden implementerats i mutpolicyn som alla i koncernen måste följa. De anställda utbildas genom e-learning och leverantörerna omfattas av styrdokument som bygger på Global Compact. Det nya inköpssystemet kommer att vara en bra hjälp för det fortsatta arbetet.

Övrigt:

Då vi twittrar från stämmorna kan ni följa oss i realtid. Följ @etikkatten på twitter.

Här är tre tweets från SSAB:s årsstämma:

“Nu är filibustern på scenen o dementerar att han vill hamna i rekordbok som rättshaverist. Han är dock på god väg… #ssab”

“Åhå, nu nämner ordf csr (uttalat på eng) och jämställdhet som områden styrelsen behandlat. Tror aldrig jag hört honom säga det förr #ssab”

“Nyrén från Industrivärden lämnar styrelsen och ersätts av Östberg från Industrivärden. Valberedningen har verkligen vidgat vyerna #ssab” 

/Emilie Westholm