Rapport från Husqvarnas bolagsstämma

Husqvarna

Folkligt, festligt och snart fullsatt

Var: Elmia Konferens & Kongress, Jönköping

Närvarande: Drygt 400 aktieägare plus inbjudna gäster.

Vad sa vd: den avgående vd:n berättade om året som gått och hur vädret påverkat försäljningen. Blött och kallt i Europa och varmt i Nordamerika. Inget av detta är idealklimat för Husqvarna. Tillträdande vd:n berättade om sin bakgrund och vad han hoppas på för framtiden. Ordföranden berättade om året som gått och om arbetet med att hitta ny vd och även vd för den amerikanske verksamheten.

Vad frågade Folksam? Om Husqvarna, som har ett bra hållbarhetsarbete och mycket på plats, nu borde ta steget och skriva under FN:s Global Compact.

Vad svarade bolaget? Bolagets chefsjurist tillika stämmans sekreterare berättade att frågan om undertecknande av Global Compact kommer att tas upp i Hållbarhetsrådet nästa vecka och att de har goda förhoppningar att Hållbarhetsrådet, dvs koncernledningen, ska säga ja till detta.

Övriga frågor: Aktiespararna frågade om den amerikanska marknaden och verksamheten där. Roburs representant hade synpunkter på att de mål som är dolda när incitamentsprogrammen klubbas men som presenteras om/när de faller ut presenterades först på stämman. I fortsättningen kunde väl detta framgå av kallelsen. Eller än hellre i årsredovisningen. Detta var något som ordförande för bolaget absolut kunde hålla med om och som de skulle ta med sig.

Övrigt: Det blev inget twittrande från denna stämma då mobiltäckningen inte tillät det.

Däremot kan vi bjuda på några bilder från dagen som tog undertecknad på följande resa; Stockholm – Nässjö – Foresrum – Jönköping – Falköping – Skövde – Stockholm. För att ta del av den reseberättelsen kan ni klicka här.

Husqvarna3

Folksamrepresentant framför fordon från Husqvarna