Rapport från årsstämma i Hexagon

Här har vi vd:n nästan bakom bordet på podiet.

När: 9 maj

Var: Oscarsteatern Stockholm

Vad beslutades: Vanlig formalia såsom omval av styrelse, beslut om ansvarsfrihet osv.

Vad gjorde Folksam? Frågade vd om bolaget planerar att utöka sin hållbarhetsredovisning och exempelvis tillämpa GRI – Global Reporting Initiative. Med tanke på nedanstående svar vill jag förtydliga att jag faktiskt läst årsredovisningen och funnit den alldeles för kortfattad och tunn vad gäller hållbarhetsarbetet.

Vad svarade Hexagon? Det viktiga är inte om man skriver 2 sidor eller 50 utan hur vi arbetar med de processer som jag presenterade i mitt tal. Det finns ett antal institutionern runt om i världen som vill att vi ska fylla i deras blanketter och instruktioner. Det viktigaste måste vara aktiviteterna och inte rapporteringen. Du finner allt i vår årsredovisning, det är mycket viktigare att delta än att skriva rapporter. Läs den, den ger mycket glädje.

Övriga frågor: Aktiespararna ställde finansiella frågor och några enskilda äldre aktieägare stal mycket tid åt att både kritisera den nya loggan, berätta om sina internationella erfarenheter och håna nivån på debatten som de ansåg att andra aktieägare förde.

Allmänna intryck: Hade svårt att förstå varför vd:n under sitt tal stod långt bak på scenen. Han framstår inte som osäker och bolaget verkar gå bra, så det var rätt obegripligt att han inte klev fram.

Extra info: ni vet väl att vi twittrar från varje stämma vi går på? Följ oss på @etikkatten på twitter så får ni uppdateringar i realtid.

/ Emilie Westholm