Rapport från årsstämma i MTG


En gåva till aktieägarna i form av en hockey-puck...

När: 8 maj 2012

Var: Rival, Stockholm

Vad beslutades: Nyval av styrelseledamoten Blake Chandlee (vice vd för Facebook), incitamentsprogram och annan formalia.

Vad gjorde Folksam? Frågade vd hur jämställdhets- och mångfaldsarbetet ser ut inom bolaget samt om den nya policyn Life Balance som håller på att utarbetas.

Vad svarade MTG? MTGs vd Hans-Holger Albrecht svarade att det för en internationell koncern är en viktig fråga. Bara på Londonkontoret arbetar 27 olika nationaliteter. Det pågår just nu en lönejämförelse och i Sverige har ett kvinnligt ledarskapsnätverk skapats. 40 procent av ledarna i Norden är kvinnor. Vad gäller Life Balance så sa vd:n att han har en fundamental tro på att för att man ska vara bra på jobbet ska man ha det bra i privatlivet. “Vi är beroende av kreativitet och för det krävs att människor är lyckliga både på jobbet och hemma”. För den nya policyn har MTG tittat på och kopierat hur en del amerikanska internetbolag arbetar.

 

 

... innehöll fantastiskt goda och salta lakritsbomber

Övriga frågor: Aktiespararna frågade om långsiktiga finansiella mål och någon aktieägare önskade att MTG köpte in Letterman show.

Allmänna intryck: Avslappnat med film om MTG både vid vd:s anförande och direkt efter stämman.

Extra info: ni vet väl att vi twittrar från varje stämma vi går på? Följ oss på @etikkatten på twitter så får ni uppdateringar i realtid.

/ Emilie Westholm