Rapport från Volvos bolagsstämma

 

Var: Lisebergshallen, Göteborg

Närvarande: 964 aktieägare plus representanter från media.

Vad beslutades: sedvanliga göromål samt nyval av styrelserepresentanten och nya ordföranden Carl-Henric Svanberg.

Vad gjorde Folksam: frågade om hur Volvo, som är en mansdominerad arbetsplats, arbetar för att främja möjligheterna för kvinnor att få samma möjlighet att göra karriär och nå höga positioner inom bolaget som män.

Vad svarade Volvo: att arbetet med det av Folksam nämnda “diversity and inclusiveness” är en liten del av det stora arbete som Volvo för närvarande genomför. Det handlar inte bara om att ge män och kvinnor samma chans, utan även folk av olika nationalitet. Det är ett långsiktigt arbete där de har ett batteri av program. I den omorganisation som Volvo för närvarande genomgår är detta en bärande punkt.

Övriga frågor: trots nästan tusen goa gubbar och gummor bland åhörarna, var det endast Aktiespararna och Folksam som hade frågor som ställdes under stämman.

Allmänna intryck: Volvos bolagsstämma är en folkfest! Fjolårets varmkorvar var i år utbytta mot en varm lunch, vilket alla anser vara ett tecken på den goda finansiella utveckling som företaget genomgår.