En något försenad uppdatering

Okej, det är bara att erkänna att bloggen inte har uppdaterats på… ett tag.

Att här och nu lova underverk i uppdateringsfrekvens vore kanske förmätet men med en spännande vår runt hörnet, med många bolagsstämmor bland annat, får vi helt enkelt se till att försöka att undvika att det går så lång tid mellan uppdateringarna.

Vad har då hänt sen sist? Har vi varit lika inaktiva i vårt arbete som i att uppdatera bloggen?
Nej, så illa är det verkligen inte.
En snabbtitt på vad vi åstadkommit sedan 2011 blev 2012 och det är en hel del ger att vi sedan 1 januari bland annat träffat:
– 18 fondbolag som erbjuder sina fonder via Folksam för att informera dem om hur vi arbetar med ansvarsfullt ägande och orientera oss om hur de ser på etik- och hållbarhetsfrågor,
– sex bolag som är så kallade ”c-bolag”, det vill säga de är aktiva i branscher med höga risker för brott mot mänskliga rättigheter och/eller miljöbrott,
– fyra större börsbolag för att höra om deras belöningsprogram som de avser lägga fram på bolagsstämmorna under våren,
Utöver detta har vi deltagit i valberedningar, flera seminarier, webbutbildningar, telefonkonferenser, blivit intervjuade av studenter och forskare och inför börsbolags egna hållbarhetsredovisningar.
Så även om det inte är någon bra förklaring till varför vi inte uppdaterat bloggen så är det i alla fall en liten inblick i vad vi gör på kontoret hela dagarna.
Kan inte låta bli att avsluta med en bild från just ett av dessa möten. Bilden är från gårdagens möte med, och hos MTG, som avslutades med en middag tillsammans med bland annat en före detta förbundskapten som gjorde sig i ordning för att kommentera fotboll.