The worlds going bananas!

Av någon anledning tycks bananer varit fruktrikets gossen Ruda som ofta hamnar i bisarra situationer.

Bananer spelade senast huvudrollen i filmen Bananas!*  som handlar ett dussin latinamerikanska arbetare som söker ekonomisk kompensation och upprättelse av Dole som har sanktionerat användandet av gifter som gjort några av arbetarna sterila.  

Idag är det dock inte Dole utan branschkollegorna Del Monte som slår världen med häpnad. De har nämligen kommit på den revolutionerande nyheten att förse bananer med ett skyddade hölje.

Vän av ordning, och bananer, skulle kanske invända att naturen har tagit hand om just den saken på ett alldeles förträffligt sätt redan. Den delen av bananen som man äter ligger skyddad av ett så kallat skal. Som är väldigt lätt att ta av och som inte kräver att en ingenjör och en marknadsförarare slår sina kloka huvuden samman och uppfinner en plast med “Controlled Ripening Technology“.

Men så resonerar inte Del Monte som istället gärna ser att deras premium bananer, de som ska under sloganen ”Natural Energy Snack on the Go´” säljas på gym, mackar och i affärer.

Del Montes förklaring till behovet av ytterligare hölje är att bananer redan idag förvaras och exponeras skyddade av papp vilket krävs för att hålla dem färska. Med denna plast behövs inte pappen.

Jag vet inte hur situationen är på amerikanska mackar, eller var man nu de facto kommer att sälja de plastförpackade bananerna, men när jag igår köpte min klase frukostbananer hos den lokala handlaren så låg bananerna exponerade nakna som gud skapade dem på ett fruktberg jämte de likaledes nakna polarna apelsin och äpple. Behovet av skyddande papp och plast verkar således vara en lokal föreetelse om det nu inte är någonting annat som spelar in.

Kan bara inte sätta fingret på vad som kräver att bananerna kläds i plast.