Maximering av mening – inte bara vinst

Mening med livet och vinstmaximering är två vanliga begrepp. Vad meningen med livet är vet ingen, även om många säkert tror sig veta. Precis samma sak är det med vinstmaximering som belöningsform. Att du inte vet att mer och mer pengar leder till bättre resultat, alltså. Men många säger sig tro det ändå. 

Forskning visar faktiskt att ju bättre människor får det ekonomiskt, desto mindre roll spelar den extra tusenlappen för prestationen. Mer pengar kan till och med leda till en sämre prestation! De bästa prestationerna skapas av de som känner att det finns en mening med deras arbete, inte nödvändigtvis för att de får bra betalt för det. Eller ens något betalt för det.

Den här fantastiska videon mejlades till oss via Folksam.se där du kan vara med och rösta om vad vi ska fråga vid vårens årsstämmor. Kolla! Rätt häftigt va? Och du som skickade länken till oss – tack!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc&feature[/youtube]

/Emilie Westholm