Var det bättre förr?

En tanke med bloggen ”En Katt bland Hermelinerna” är den ska fungera som en möjlighet för läsare att få en liten inblick i hur vi arbetar med Folksams ansvarsfulla ägande. Det vill säga att vi via bloggen kan bjuda på nyheter om index och rapporter som vi publicerar, tankar kring dagsaktualiteter. Den ger oss också möjligheten till det diametralt motsatta, nämligen att gå igenom RIKTIGT gamla nyheter.

Inför Folksams 100-års jubileum 2008 så plockade någon flink person fram de många gamla affischerna som Folksam använt sig av under de många åren som vi har arbetat för kundernas bästa. Dessa bilder digitaliserades, och hamnade efter några flyttar, pensionsavgångar och ytterligare en flytt hos undertecknad. Det här är självfallet så mycket mer än en genomgång av affischer/annonser, det är ju litet av en konstskatt.

Av de drygt 40-tal affischerna har vi på gruppen för Ansvarsfullt ägande valt ut några favoriter. Vi tänker publicera med lite då och då på denna blogg löpande och jag vågar lova att de alla på ett eller sätt kommer att väcka till eftertanke eller slå er med häpnad. För även om vi kan tycka att utvecklingen inom en mängd områden, som jämställdhet och miljöarbete, går smärtsamt långsamt, så är det mycket som har hänt sedan Folksam grundades 1908 och sedan de här annonserna och affischerna publicerades första gången.

Vad betyder de för dig? Kommentera gärna bilderna och håll utkik för kommande bidrag.

Först ut en annons från tiden när bolaget hette “Folket och Samarbete“, vilket senare blev Folksam.