Business Chic

Idag damp det ner en inbjudad till ett ledningsseminarium i min mailbox. Förutom den vanliga dagordningen med förändringsarbete, framtidsfrågor och avslutande middag stog det också vissa anvisningar till deltagarna. Dress code – ”business chic” står det. Hmm? Jag som är från landet undrar omgående om jag har något i garderoben som passar. Någon som har nått tips?

En snabb google övertygar mig om att denna dress code inte står i överenstämmelse med vad som hänger på galgarna. För mig blir det antignen “business” eller “chic”. Kommer också att tänka på den sanslösa hístorien om klädkoden i UBS. I finanskrisens efterdyningar tog de sig tid och formulerade ett 43 sidigt dokument där det framgick att kvinnor skulle bära kvinnor att bära hudfärgade underkläder och kjolar som sträcker sig 5cm nedanför knäet. De uppmanas också att när de besöker frisören alltid fråga sig: “Är detta ett frisyr som passar min ålder?”  Undrar om man får klä sig i “business chic” dress på den lustiga banken.