Sail away with me honey

Minusgrader i morse fick en hösttrött pingvin att längta bort en aning. Till lite värme, till lite vila. Tänk att segla iväg nånstans, inte riktigt ha en tidsplan klar för sig utan bara ta dagen som den kom…

Men det krävs ju en del planering för ett sådant äventyr. Inte minst ur energisynpunkt, vilket en spännande långseglarfamilj diskuterar kring på sin energiblogg Passion for Power. Man kan ju kanske tro att det räcker med vind i seglen eller diesel till motorn, men då har man glömt många saker som behövs för en praktiskt och säker seglats. Som kyl, lampor och navigationsinstrument för att nämna några exempel.

Tills min långsegling förhoppningsvis inleds någon gång de närmaste hundra åren så peppar jag mig tills vidare med lite seglingsmusik.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Iv4Zaqkiuv0&feature=related[/youtube]