Uppläxning i (Val)Rooseveltrummet

Om mindre än en timme är det dags för BP ordföranden att ha ett allvarligt samtal med president Obama. enligt CNN så ska mötet hållas i Rooseveltrummet i Vita Huset. Vad som ska sägas är redan känt. Obama vill att BP ska sätta av ett antal sköna miljarder dollar till en oberoende fond dit alla drabbade ska kunna vända sig för att få ersättning för skdor som drabbat dem på grund av oljekatastrofen. Amerikanska medier svämmar över av oljerapporter med hemska bilder av allt från döende pelikaner till gråtande fiskare.  Stämningen i Rooseveltrummet lär inte vara den allra bästa. Hur mycket “ass” Obama tänker kicka återstår att se. Just nu spekuleras det över om Svanberg och hans direktörskompisar kommer att gå in via stora entreen och därmed utsättas för mediauppmärksamheten eller om de kommer att smygas in via en sidoingång. Jag är mest nyfiken över vilken utgång de kommer att välja.

Oljedirietörer står inte högt i kurs just nu. En del kritik är ganska självförvållad.  I kongressförhören med dessa hade de t ex lovat att “skydda alla valrossar i Mexikanska Gulfen”. Det lär i så fall inte vara så svårt eftersom det inte finns några valrossar från början i detta område.

UPPDATERING: Ser just nu på bilderna från Vita Huset hur BP ledningen knallar in. Alla är där UTOM Svanberg!!! Varför sysns inte han? Är jag blind eller syns han inte? Jo, där är han ju. Längst bak. han ser klädsamt dyster ut.