Pengarna trillar åt samma håll

Idag blir det Investor för min del. Troligen glada miner på aktieägarna. Positiv totalavkastning och 7,5 miljarder i vinst. Klirr i kassan för aktieägarna/pensionsspararna (och i VD:s börs). Så ska det se ut.

Investors incitamentsprogram består av flera instrument till olika kategorier av anställda och är komplicerat med flera olika nivåre,  golv, tak, tidsperioder och tilldelningsgrund. Tröskeln för prestationen  är rätt låg men det har  en nersida, har krav på anställning och hyfsad mätparameter. Det är också långsiktigt och har ett tak.  Ett hyfsat bra system. Ska bli spännande att höra hur VD Ekholm har klarat jämställdhetsmålet i sin bonus del.

Nu återstår bara en sak: Kommer systemet att kunna rå på substansrabatten som fn är 31 procent? Hittills har detta alltid varit en huvudvärk för VD:arna i bolaget. Rabatten pendlar mellan 20 och 30 procent. Mina gamla chef på 80-talet sa alltid att det är dags att köpa Investor när rabatten går över 30 procent. Kanske stämmer det fortfarande?