Nu finns det kvinnor i världen!

“Det finns inga kvinnor i Tjeckien.” Så svarade en företagsrepresentant en gång på frågan om varför det saknades en koncernövergripande jämställdhetspolicy i bolaget. Inte verkade det finnas några kvinnor någon annanstans heller, för företaget hamnade i botten i Folksams Jämställdhetsindex år efter år. Efter det märkliga mötet med den kvinnoblinda företagsrepresentanten så reste jag något år senare till Tjeckien för att besöka ett annat svenskt företags fabriker. Och döm av min förvåning när det inte bara var en eller två, utan minst hälften kvinnor på fabriksgolvet! Kanske besökte också det kvinnoblinda företaget Tjeckien och fick synen tillbaka? Nånting har i alla fall hänt, för om inget oförutsett händer på årsstämman och så länge de övriga kvinnoblinda förblir icke-seende, så kan jag lova att det här bolaget kommer att klättra upp från bottenplatsen i årets index.