Lars & Louis – Fanny & Freddy

Spännande tider med nya kvastar i två stora börsbolag. Eller ja, nya och nya det kan kanske diskuteras i Louis Schweitzer, som suttit Volvos styrelse sedan 2001 och Lars Idermark har städat i Swedbank redan på sparbankstiden. En sak har de i alla fall gemensamt – de är båda män. Att en kvinna skulle ha rätt kompetens för att bli ordförande i ett stort svenskt börsbolag är tydligen inte möjligt ens i tjugohundratalets andra decenie. Men franske Louis vet en hel del om smink (L’Oréal) och småländske Lars vet nog vad en liter mjölk kostar (Konsum). Det är kanske en vink om framtiden?

Darling-Let-s-Get-Deeply-Into-Debt-PostersMindre roligt är det att höra om SBAB:s bonusbetalningar till flitiga utlånare. Är det nån mer än jag och Pingvinen som tänker Freddy Mack & Fanny Mae? Var verkligen bonus tillåten i statliga bolag? Trodde inte det var koscher.