Han var ju oskyldig ju

– Jag ser det som en upprättelse, säger Christer Elmehagen fd vd för AMF. Han ska nu betala tillbaka 8,6 Mkr till sin förra arbetsgivare dvs hälften av vad som initialt krävdes av honom. Det är onekligen en seger. Tror att det är första gången som någon av de fall där förra arbetsgivaren och förra vd:n haft olika syn på hur stor bonus, pension eller andra förmåner som förra vd:n har haft rätt till. I Skandiafallet t ex kom väl inte en krona tillbaka till aktieägare och kunder?  Carnegie? I don´t think so.

Oavsett vem som nu svikit vem så visar hela AMF caset hur viktigt det är att avtal om ersättningar och bonus redovisas öppet och tydligt. Det får helt enkelt inte förekomma att aktieägare, sparare och styrelser kan missa vad en uppgörelse handlar om.

Jag fick iallafall fel beträffande min nya granne. Jag har hävdat att han aldrig skulle betala tillbaka en spänn och att han ens skulle ha gjort något som skulle kunna betraktas som annat än moraliskt fel. Lite avis är jag också. tänk om min kassa hade tillåtit 8,6 millar i F-off pengar! Nu betalar jag och går vidare, jo jo det är allt en replik få förunnat att få fälla.

Just denna skandal verkar nu vara avslutad. Eller också kan man säga som min man sa när jag berättade för honom om uppgörelsen: – Betala tillbaka, varför  varför då? Han sa ju att han var oskyldig!