Elda för kråkorna

Solkraft  är inte det första man tänker på under  en regning midsommar i skåne. Men eftersom jag ändå sitter och räknar på ett nytt plåttak av gigantiska dimensioner så har tanken ändå slagit  mig. Det borde vara ett hyfsat bra tillfälle att investera i denna kanske mest miljövänliga energiform.  Jag behövde dock inte fundera så länge för att komma fram till att en solenergianläggning är ett kostsamt nöje trots det bidrag man nu kan få. solpaneler blir därför ännu ett av de alla de fritidsprojekt som får läggas på hyllan i brist på tid, ork och pengar. Där finns redan dammen med koifiskar, galleri i det gamla stallet och kullerstensgård. Hur kan det vara så att alla dessa projekt ter sig så förnuftiga och överkomliga när man sitter invirad i en filt hemma i sin soffa i stan medan januari vindarna blåser kring fönstret? Väl på plats på det sk sommarnöjet framstår de som omöjliga och rent av onyttiga. Allt medan häckar och gräsmattor växer sig kämpahöga och traktens samlade kråkkolloni gapskrattande bara väntar på att få sätta i sig de svenska krusbär bara Sverige har.