Söta Gubbar

Jag har alltid gillat gubbar.  Med gubbar menade jag tidigare alla snubbar som var äldre än jag. Numera är det sådana som är lika gamla som jag eller äldre.  Det har varit en stor tillgång för mig eftersom jag under hela mitt yrkesliv har arbetat tillsammans med ihuvudsak gubbar. I mina första chefsjobb hade jag ett antal mycket trevliga gubbar som medarbetare, ett helt gäng inte riktigt lika trevliga, men intressanta, gubbar som chefer och horder av gubbar som kunder. Det krävdes ibland vissa trix för att komma på gode fot med gubbgängen. Det gällde att alltid vara påläst och uppdaterad avseende vårt gemensamma område – börsen. Att alltid veta hur börsen öppnade, hur Dow och Nikke stängde, SEK/Dollar och ha någerlunda koll på mest omsatta. Kunde man det fick man viss respekt och de kunde tänkas eventuellt vara reda att lyssna på vad jag nu hade för ärende. Med tiden blev jag rätt bra på gubbrelationer. Ett absolut No No var att referera till dem eller deras kompisar som just gubbar. Att bli betraktad som gubbe gillar ingen gubbe. När  Darin kom tvåa i Idol för ett par år sen var det en annan ung kille typ 22, som vann. Min son, ca 10 år sa då. – Usch Daniel, han e ju GUBBE ju.

Nu har jag glömt bort mig och råkat prata om gubbar. Jag råkade avsluta en intervju i TT beträffande bristen på kvinnor i börsbolagen med kommentaren att gubbväldet består. Detta har skapat upprörda känslor hos vissa. Jag vill därför passa på att på detta sätt vittna om att jag visst gillar, er alla ni gubbar unga som gamla. Ni är inte alls inte så tokiga. Det jag inte gillar är när ni flockas i allt för hög grad.