People are strange

Det är inte så konstigt att finansfolk prioriterar sin egen kortsiktiga vinning framför kundernas. Det konstiga är att kunderna har tillåtit dem att göra det.

Det är inte så konstigt att Wanja Lundby Wedin eller nån annan styrelseledamot  tar med sig maken när hon ska på konferens. Det har män gjort i alla tider och på internationella konferenser finns det ofta särskillda program för fruarna, så de har nått att göra när gubben sitter i möte. Det konstiga är att en organisation som LO inte har full koll på vilka regler som gäller och att inte de som administrerar aktiviteterna inte hjälper till att hålla koll.

Det konstiga är inte att samma make jobbar i den organisation där hustrun är chef eller att han jobbar trots att han är pansjo. Det konstiga är att han vill jobba där och att hon vill ha honom där. Jag har svårt att tänka mig något värre yrkesliv än behöva bossa eller bli bossad av sin egen man. Usch och Fy! Jag ryser bara jag tänker på det. I många banker förekommer det också att stora delar av samma familj jobbar, ni vet fru bankdirektör, herr bankdirektör och unge herr bankdirektör, lite som löjliga finansfamiljen.

Det konstiga är inte att media skriver om “Riva del Sol” – äventyr. Den här typen av nyheter appelerar till något som verkligen går hem hos de flesta nämligen dödssynden avund. Det konstiga är att media inte ägnar varje dag åt liknande skriverier eftersom det är så vanligt förekommande.  Och hur gör alla politiker när de reser runt? Får Filippa skatta för 25 % av rumskostnaden varje gång hon åker med maken så lär det bli ganska dyrt att vara statsministerns fru.  .

Det konstiga är inte att Odell återigen lägger sig i AP-fondernas administration. Det konstiga är att alla partier var så eniga när man byggde upp ett system men parallell administration och flerdubblade kostnader. Economy of scale any one?

Det konstiga är inte att det ibland händer att man blir magsjuk efter ett besök på en restaurang. Det konstiga är att jag, trots att detta just inträffat, fortfarande tycker att käket igår, med mikrober och allt, fortfarande var ganska gott.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qw5eTaGSKPc]