Exotiska kvinnor och Ammande män

Har varit på paneldebatt hos styrelsekvinnor.com. Temat var om det ska dröja 23 år tills dess vi ser bolagsstyrelser som innehåller ledamöter som valts för sin  kompetens och inte pg av kön. E24 var där och filmade så det kommer kanske att sändas någon eftermiddag. Kan ni inte tåla er så kan ni läsa  VA:s Camilla Wagners referat här.  Patrik Tigerschiöld är ett riktigt styrelseproffs med sina 23 uppdrag i olika aktiebolag och Raoul Hasselgren är ett fd dito. Båda två var rädda, Patrik, eller Tigger, som vi kallade honom när han jobbade på Enskilda och jag på banken, var rädd för att kvinnor som kvoterats in i styrelser skulle vara för mesiga och inte våga säga ifrån. Tigge varnade också för att det skulle bli väldigt jobbigt för valberedningarna att leta upp “exotiska varelser” till styrelser. Det är vackert att han månar så om de stackars valberedarna.  Raol var rädd för att familjebildningen och då särskillt amningen var ställde till problem för kvinnors karriärer. Det är ädelt av denne Riddare av Finland att tänka på oss digivande exotiska varelser. Det är kanske därför det finns ett amningsrum på hans gamla arbetsplats NK? En fasilitet jag utnyttjade frekvent en gång i tiden. Ibland faktiskt tillsammans med min gode vän fd skandiadirektören som trots sitt kön faktiskt både vårdade och utfodrade sitt spädbarn.