I fought the law and the law won

Jag brukar inte hålla på med vadslagning men om jag nu skulle göra det så skulle jag kunna sätta en rätt avsevärd slant på att lagstadgad kvotering av kvinnor till svenska företag blir en realitet innan nästa val. Jag tror på detta därför att börsbolagens valberedninar inte har kunnat visa att de klarar av att genomföra könsneutrala rekryteringar på egen hand och därför att förtroendet för företagsvärlden nu, mitt i krisen, är lägre än på länge.

Det finns en rad bärkraftiga argument mot lagstadgad kvotering. Det allvarligaste är av pricipiell natur: Det är fel att bekämpa diskriminering med att diskriminera. Men denna typ av filosofiska resonemang brukar inte bita på politiker och det lär inte göra det denna gång heller. Dessutom finns det Norska exemplet. Det saknas nämligen totalt norska män som har blivit bortkvoterats ur styrelser. Inte ett enda fall av mansdiskriminering har kunnat noteras. Det är faktiskt lika sällsynt som bortkvoterade manliga politiker sedan “varannan damernas” infördes frivilligt för snart femton år sedan. Tiden är helt enkelt mogen för varannan damernas även i börsbolagen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CPXnoLAEUSQ]

Jag vet inte men jag tror att det är Pernilla Ström man ser längst bak skakandes galler i kvinnofällan. Leif Östling på kompgittar, Sverker Martin-Lööf på trummor, Anders Nyren på bas och Svanberg som lead singer