Naken-chock i banken

De nakna siffrorna är ingen vacker syn. Nya VD:d i Swedbank danglar upp en rejäl släng kreditförlusterbankdisken. Det visar i alla fall att karln har en viss självbevarelsedrift trots att han frivilligt åtagit sig landets kanske tuffaste bankjobb.  Lika bra att drämma till med 6,6 miljarder i reserveringar så snart han får chansen Nu blir det en tuff match för ordförande Stålberg  att förklara varför det han hela hösten sa att det inte skulle hända, händer nu. 

Detär lite lustigt med synen på det ägnande som Folksam fick i knät. Ena dagen är dett världens sämsta affär och Folksams sparare är lurade, andra dagen är det världens bästa affär och Folksam har mer eller mindre fått banken till skänks. Lånar man ut pengar mot säkerhet och sedan begär in panten när belåningsgraden blir för hög, då är man tydligen lånehaj.  Hur det nu blir med denna saken kan bara framtiden visa. Och hur man än vänder sig så har  man ändan bak.