Drakar och Löss

När SVT hittar på nya programkoncept blir man alltid lite skeptisk. Jag hade därför kanske inte så skyhöga förväntningar på det nya reality programmet Drakgrottan. Men jag blev positivt överraskad. Det var riktigt spännande. Modiga entusiaster som gör något som ligger väl i klass med att sjunga en stump hellre än bra för idoljuryn. Modigt att våga sig på att pitcha sina affärsideér för ett gäng som verkligen lever upp till epitetet drakar. Har studerat personligen studerat några av dessa drakar på närmare håll och de är inte att leka med. Befriande seriöst men samtidigt kittlande läskigt. Ingenjören som hade hittat på den fiffiga bilstolsryggan, hade inte en susning om vilka drakarna var och även det hade sina poänger.  – Vad har du för kompetens att bidra med frågade hon . Tänk om detta kan göra att en bråkdel av de yngre (och kanske även äldre) som tittar kan bli inspirerade på samma sätt som alla artist wannabe:s blir inspirerade av Idol. Det jag gillade allra mest var att aspiranterna fick så tydlig och rak kritik. Saklig och underbyggd vänligt framförd kritik. Vilken ljuv musik!

Roligast idag var ändå en annan gammal drake.

Regeringen har en löss på den egna kroppen

(Peter Wallenber Sr om det faktum att regeringen ibland har blivit uppsnurrad av sina alldeles egna bolag)

Thats my boy! Ha, ha obetalbart roligt uttalande! Kommer att bli ett klassiskt uttalande i kategorin “konsten att vara fräck så det fäster