Smoke gets in your eyes

Mitt bland alla stämmor, ofta två per dag, bjöds jag på välkommen avkoppling från oväntat håll. Jag fick tillfälle att lyssnaBill Clinton, Tony Blair och fredspristagaren Wangari Maathai i Stadshuset. Eftersom det var 1 april så trodde jag inte riktigt på det förrän jag var där och såg dem med egna ögon. Väldigt spännande att få vara där och få lyssna. Alla var så vältaliga och jag tror faktiskt att det kan spela en roll att ex topp ledare på detta sätt tar ställning i klimatfrågan. Det finns en hel del klimat skeptiker som spökar runt och gör sig lustiga. Man pratar om domedagsstämning och miljömuppar. Bill sa en bra sak riktad direkt till skeptikerna – Tänk om ni har fel och det är för sent att göra något åt det! Hoppas att det var fler företagsledare än Börje Ekholm och M Q som var där. Och hoppas att de var mer fokuserade än vad jag var som hela tiden satt och tänkte på cigarrhistorien och andra dumheter.   Det gav hans tal om att fokusera på Hur och inte Vad en helt ny dimension.

Till de som är skeptiska: Det är bra, man ska ifrågasätta. Man måste kunna pröva och ompröva sina åsikter allt eftersom nya fakta tillkommer. Klimatskeptikerna får gärna komma med bevis på att det inte pågår en global uppvärmning. Det skulle tom vara välkommet att få ta del av denna sällsynta vara.  Förklara gärna också varför dessa världens ledare har låtit sig bli så lurade. Jag är seriöst nyfiken. Om ni tror att Bill och Bull var köpta av Postkodlotteriet så har ni dock fel. Inget arvode utgick. Och det går inte att simma från staterna.