Yo! Hip Hop Börje

Idag var det stämmor i Investor, Electrolux och Fabege. Tre olika bolag och tre mycket olika stämmor. Min lott föll på att bevaka Investor och mina två medarbetare gick på de andra två. Vi bevakade även en fjärde stämma i SSAB via vårt dotterbolag KPA Pension.  Jag var som sagt hos Börje & Jacob på Investor. Jag låter så här familjär eftersom stämningen var god och glad. Jacob Wallenberg var den perfekta värden. Bjöd på lunch och hälsade alla hjärtligt välkomna på ett sätt som fick den tröttaste bolagsbevakare på gott humör. Han skojade med aktiespararna på ett vänligt sätt när denne sin vana trogen pratade på utan en tanke på klockan. Sen kom Ekholm och höll ett retoriskt mycket välformulerat VD tal. Några pärlor: – Relativavkastning betalar inga räkningar. Vi kommer att göra misstag men det måste man göra för att kunna skapa framtida avkastning. Jag ska ta och läsa hans anförande en gång till på Investors hemsida för att se om det verkligen var så bra som det lät eller om det var hans dialekt som charmade mig. Ekholm låter precis som Rune Runeman från Rimforsa nämligen.  När sedan JW släppte loss frågeställarna var det många som kände sig kallade. Rätt hyfsade frågor även om många nog stelnade till när en av herrarna från SEB stämman tyckte att det var passande att ta upp bonus debaklet än en gång. Men inte ens denne rätt ilskne herre lyckades jobba upp blodtrycket. Även mitt lilla anförande var mer ros än ris men jag lyckdes i allafall få sagt att rörlig lön är svårförklarad när den faller ut i oförändrad omfattning även när börskursen fallit med 20 procent. Den intresserade kan kolla i årsredovisningen not 5 där kan man se den bästa redovisningen av löner och pensioner som något börsbolag har lyckats prestera. Efter en nära nog 4 timmar lång stämma var det mest spännande som hände var när Greve Archibald Hamilton krävde och fick igenom att styrelsen skulle tillsätta en oberoende utredning skulle utreda om det verkligen är rätt att förre ordfranden Peter senior får ca 15 miljoner i pension trots att han aldrig varit anställd i bolaget. Archi som han kallas kom aldeles av sig han också och satte sig ner och såg rent lycklig ut. Kanske var det musiken som gjorde det? Stämman inleddes inte med harpor utan med Hip Hop och det verkade funka. återkommer med rapporter från de andra stämmorna. Speciellt den ena var livfull. Enligt sms från en mig närstående bolagsanalytiker var VD nära gråten.