En våning med utsikt

Sverige är en ankdam och världen är full av samanträffande. Ser i tidningen att Elmehagen med familj har fått hyra en lägenhet på Gärdet av systerföretsget AFA. Enligt bladet ska det vara en etagevåning om 180 kvm. När jag tittar på bilden ser jag att det är i huset snett över gatan från min lägenhet. Tjena, vi har blivit grannar!  Jag kan vinka till honom varje morron om jag vill och kolla in honom när han vallar sina kottar i parken. Vi kan diskutera styrelseansvar på Ica eller Konsum. Jag kan berätta för honom att det för ett par år sedan satt en mördad gubbe i en bil utanför hans port och vilken pizzeria som är bäst. Som sagt världen är liten.  Ska kanske tillägga att min bostad inte ägs av AFA. Den är istället min personliga bostadsrätt ägd av mig själv och banken. Inköpt för lånade och sparade pengar.  Tror förresten att jag ska skriva en ansökan om att stå i bostadskö för en våning till AFA. Skulle passa mig fint att flytta över gatan om fem år.

I samma Aftonblad har den alltid lika skarpe Peter Kadhammar skrivit en lysande krönika om styrelseansvar.