En retlig typ som sällan gör fel

Jag känner inte Elmehagen närmare. Har endast stött på honom vid några tillfällen. En korrekt typ men lite överlägsen kanske. På det där retliga sättet som personer som är övertygade om att de har rätt. Har ofta gnisslat tänder när han kommit med sina gliringar om att etik och miljö mest är trams.  En gång höll jag tom på att lappa till honom. Det var under den period som Catharina af Sandeberg utredde kvoteringsfrågan. Jag var med honom och några andra på ett möte på departementet och skulle diskutera frågan. Jag tyckte då att han sa sådana fenomenalt idiotiska saker och att han gjorde det på ett så irritersande sätt att jag riktigt  kokte inombords. Tror nog att jag var rätt elak i argumentationen tillbaka. Han var dock lika avmätt artigt överlägsen som alltid. Eftersom jag är en rätt låg och långsint människa till min natur har den senaste tidens händelser haft ett hyfsat stort underhållningsvärde för mig. Lätt att  barnsligt tänka – där fick du dumma gubbe!  Samtidigt är det svårt att inte bli lite impad över att han håller samma självtillräckliga attityd nu när det är hans egen heder som står på spel. Här göre sig inga pudlar besvär. Återstår nu att se om det verkligen går att hitta att han begått något fel han verkligen kan klandars för. Jag är skeptisk. En sak är dock säker och det är att om han dyker upp hos Lasse Bengtsson på lördag så kommer han inte att ha tagelskjortan på.