Social autism

Dystert att höra riksdagsmännen/kvinnorna tjafsa om vems fel det är att bonusarna är hialösa. Karin Pihlsäter är bäst. Staten måste föregå med det bästa exemplet. Väl talat.  Få se om man nu tänker göra det i Teliasonera & Nordea. Politikerna borde diskutera vad man ska göra för att få fram bra och ändamålsenliga ersättningssystem.  Vi får väl se. Jag är skeptisk. Vill ni veta vad ni ska göra? Gör som Larz Kristerz!

Jag måste Ringa Carina , Får inte glömma det
Ge mej ett par minuter, sen så får vi se
Och jag hoppas jag får svar, och jag hoppas att hon hör
Jag måste ringa Carina, så får vi se hur jag gör.

För Carina har humör, hon får alltid som hon vill
hon bestämmer hur vi gör, mens jag försöker en gång till

Åsa Lindeborg myntade ett bra uttryck i morronsoffan idag. Social autism. Förefaller vara en utbredd åkomma både i politiken och i näringslivet.

Detta innebär ett styrelseuppdrag:

Som ledamot är man en sk syssloman som har fått ett uppdrag av en huvudman. Även verkställande direktören får betraktas som en syssloman. De får självständigt handha bolagets angelägenheter enligt de instruktioner som huvudmannen fastställt. För både styrelse och verkställande direktör finns en långt gående lojalitetsplikt
som innebär en skyldighet att alltid verka för bolagets bästa även om det inte är specifikt uttryckt i Aktiebolagslagen. Styrelsen i ett aktiebolag har en styrfunktion och en kontrollfunktion.

 För övrigt anser jag att om Wanja LundbyWedin ska avgå så ska bannemig en helt gäng andra sömntutor i företagens styrelser också göra det.  Med sådana (parti) vänner hon har behöver hon inga ovänner.

Vänta! Nu säger Pihlsäter en ny pärla:

Kastar man skit i fläkten är det bäst att ducka

Nu ska jag gå och träffa några av mina favorit gubbar och diskutera vem som är börsens bästa ordförande.