Mycket mer att leva för

Får väl ändå säga något om AMF bonusarna eftersom ni tjatar så förbannat. Det spelar ingen roll om det är ett börsbolag eller ett pensionsbolag som betlar orimliga ersättningar. Ingen är värd med än vad ägare och kunder är villiga att betala. Så länge makteliten utser sig själv och skyfflar runt varandra på olika poste så kommer orättvisorna att bestå.  Jag är en varm förespråkare av ett mer meritokratiskt näringsliv. I ett sådant är jag villig att var med att betala för extraordinära insatser. Dessvärre är dessa insatser utöver det vanliga ovanliga.  Jag förstår inte heller vitsen att ta bort bonus för vissa av de högsta cheferna när de andra behåller sina. Gör bonusen individuell och offentlig. Först då kan vi avgöra om den är rimlig.  Före dettingar som,  på grund av gamla och dubiösa meriter,  får bonus berör mig illa.

Att LO ordföranden är emot bonusar kan jag vittna om. Hos min firma har hon drivit frågan i åratal. Men i AMF har Svenskt Näringasliv kämpat emot. Alla är inte skurkar, inte ens SVN men ibland behövs det en folkstorm för att få en kursändring.  

Ser fram emot att få AMF:s röster med mig på de stämmor vi kommer att rösta nej till ogrundade ersättningssystem. Kanske kan vi tom börja diskutera villka krav vi ska ställa?